4,5 km gang- og sykkelveg
Prosjektet omfatter bygging av en ny gang- og sykkelveg langs fylkesvei 507, mellom Orre og kommunegrensen mot Hå i Klepp kommune. Den nye gang- og sykkelvegen skal være omtrent 4,5 kilometer lang, med en bredde på 3,5 meter hvorav 3 meter asfalteres. Vegen bygges i hovedsak på vestsiden av fylkesveien og skal skilles fra kjørebanen med en 3 meter bred grøft. I tillegg planlegges det bygging av gatelys med master plassert i grøfta mellom kjøre- og gangvegen. Gang- og sykkelvegen skal også integrere landskapselementer som viktige steingarder, som både skal bevares og etableres langs hele strekningen som del av områdets kulturhistorie, knyttet til nasjonal turistveg.
Totalentreprise med anbud 2025
Prosjektet gjennomføres som en totalentreprise med Rogaland fylkeskommune som oppdragsgiver. Arbeidet inkluderer både prosjektering og bygging, hvor også samarbeid med lokale aktører som Klepp kommune, Lyse neo og Klepp Energi inngår. Anbudskonkurranse pågår med frist for innlevering 28. august 2025, og prosjektperioden er anslått til omtrent 24 måneder. Sør-Rogaland tingrett håndterer eventuelle klager i forbindelse med konkurransen, mens Rogaland fylkeskommune er ansvarlig for å motta og behandle tilbudene.
Eiendomstilpasning og trafikksikkerhet
Byggingen krever varige inngrep i jordbruks- og noe skog- og hageareal langs veistrekningen, med arealpåvirkning mellom cirka 29 og 5011 m² per eiendom. Eiendomstilpasninger og grunnerverv er avklart med involverte grunneiere. Forbedringer av trafikksikkerheten inkluderer oppgradering og samordning av avkjørsler; enkelte avkjøringer flyttes for å bedre sikt og trafikksituasjon, samtidig som viktige strukturer som garasjer ikke rives for å unngå høydeforskjeller og konflikter med veiformålet.
Sikkerhet og miljøfokus
Prosjektet har et sterkt fokus på trafikksikkerhet og miljø. Den nye gang- og sykkelvegen vil gi økt sikkerhet for gående og syklende langs fylkesvei 507, samtidig som den fremmer miljøvennlig transport. Bevaring og utvidelse av steingardene ivaretar viktige kulturminner og landskapsverdier, hvilket også styrker områdets attraktivitet som turistmål. Tiltakene har derfor både en samfunnsnyttig og et miljøfokus, som bidrar til en helhetlig forbedring av området.