Omfattende veibygging og fortau
Prosjektet 'Utvidelse og infrastruktur Granstangen og Karihaugveien' omfatter omfattende veibygging og oppgradering av eksisterende infrastruktur. Det bygges ny vei, sykkelveier og fortau på begge sider av Granstangen, med justering av veiens høyde for å redusere stigning. Det etableres også et nytt avkjørselsfelt fra Karihaugveien mot Granstangen, samt opparbeidelse av Bygata med tilhørende fortau, kjørebane og sykkelvei med fortau, i tråd med gjeldende reguleringsplan. Sykkelvei og fortau langs Karihaugveien flyttes og tilpasses planen.
Ny VA- og kabelinfrastruktur
I tillegg til veibyggingen inkluderer prosjektet omfattende arbeid med ny vann- og avløpsinfrastruktur (VA). Det etableres nye offentlige VA-ledninger i Granstangen, samt en privat vannledning for brannvann i fortauet langs Karihaugveien. Prosjektet omfatter også anlegg av kabelgrøfter for høyspent, lavspent, antenne og veilyssystemer med nødvendige omlegginger av eksisterende ledninger. Et nytt veilysanlegg installeres langs veiene for å øke trafikk- og fotgjengersikkerheten. Fjernvarme legges i kjørebanene i Granstangen og sykkelveien langs Karihaugveien, uten krav om byggemelding innenfor konsesjonsområdet.
Totalansvar og overvannsplaner
Grøterud Prosjekt AS har totalansvaret for prosjektet, som utføres i tett samarbeid med Vann- og avløpsetaten (VAV) spesielt knyttet til overvannshåndtering. Overvann håndteres gjennom grøfter og tilkobling til eksisterende overvannsledninger fra Granstangen til bekkeåpning. Arbeidet med detaljering og verifisering av overvannsplaner pågår, med forventet godkjenning i juli/august. Prosjektet er delvis knyttet til en søknad om dispensasjon fra områderegulering S-4926 Furuset senterområde.
Bedret trafikksikkerhet og miljø
Utbyggingen har stor betydning for trafikksikkerhet og framkommelighet i området. Den nye infrastrukturen vil styrke sykkel- og gangforhold, gjøre veiløsningene tryggere, og sikre bedre overvannshåndtering som blant annet reduserer risiko for flom og vannskader. Innføring av fjernvarme oppgraderer energiforsyningen i området. Prosjektet tar også hensyn til miljøet ved effektiv håndtering av overvann og omlegging av ledninger som reduserer forstyrrelser i eksisterende nettverk.
Tidsplan og prosjektgjennomføring
Tidsplanen for prosjektet inkluderer fortsatt arbeid med godkjenning av overvannsløsninger, med forventet avklaring sommeren 2025. Utførelsen skjer i tråd med gjeldende reguleringsplan og nødvendige dispensasjoner. Hele prosjektet gjennomføres med fokus på sikkerhet, kvalitet og samarbeid mellom entreprenør, offentlige etater og andre involverte parter.