1277 m gang- og sykkelveg
Prosjektet omfatter regulering og bygging av en ca. 1277 meter lang gang- og sykkelveg langs fylkesveg 203, fra Flå stasjon til Heivegen. Vegstrekningen forkortes fra opprinnelig planlagt 1864 meter for å tilpasses bedre lokale forhold. Gang- og sykkelvegen skal bygges trafikksikkert med fokus på å skille myke trafikanter fra biltrafikken, og redusere behovet for kryssinger for å øke trafikksikkerheten, spesielt for skolebarn som bruker veien daglig.
Vegbredde og rekkverkløsninger
Gang- og sykkelvegen bygges med en bredde på 2,5 meter pluss skulder på 0,25 meter på hver side, noe som er litt smalere enn Vegvesenets anbefalinger, men vurderes som tilstrekkelig ut fra lokal trafikkmengde. Der det er god plass, skiller en åpen grøft gang- og sykkelvegen fra kjørebanen med en avstand på 2,25 meter, mens det på trangere steder benyttes monoline rekkverk for å redusere eiendomsinngrep. Monoline-løsningen gjør også brøyting mer effektiv, men innebærer høyere kostnader.
To betongbruer og støttemur
Prosjektet inkluderer bygging av to betongbruer over sidevassdrag til Hallingdalselven. Bruene skal ha lysåpning minst like bred som eksisterende bruer, og G/S-vegen på bruene får en bredde på ca. 2,5 meter med rekkverk. På strekningen nærmest jernbanen blir G/S-vegen liggende lavere enn sporet, og det er regulert en støttemur på ca. 40 meter for å sikre stabiliteten og unngå påvirkning på jernbaneinfrastrukturen, i tråd med Jernbaneverkets krav.
Flomsone og miljøhensyn
Prosjektområdet ligger utenfor flomsone, og det er tatt hensyn til fri passasje av vann i vassdragene som krysser området. Tidligere erosjonssikring er vurdert å være tilstrekkelig, og tiltaket forventes ikke å påvirke dagens situasjon negativt. Flå kommune er oppdragsgiver og tiltakshaver, og står for kostnader knyttet til eventuell miljøforringelse i prosjektet.
Langvarig planarbeid og ledelse
Planarbeidet ledes av Asplan Viak med oppdragsleder Allan Hjorth Jørgensen. Arbeidet inneholder detaljregulering med tilhørende dokumentasjon og kvalitetssikring. Planen har vært under utvikling siden 2013, men ble først revidert og forkortet i 2017. Gjennomføringen vil bidra til tryggere skoleveg og bedre forhold for gående og syklende i området.